Durere

Shutterstock 672462025

Angajementul Angelini

Durerea este o afecțiune gravă, debilitantă fizic, care reprezintă o problemă enormă de sănătate publică. Ea afectează productivitatea, starea de spirit, viața socială și activitățile zilnice, poate provoca insomnie și este adesea însoțită de stres emoțional, anxietate și depresie. În plus, aceasta are un impact negativ asupra bunăstării membrilor familiei.

Angelini Pharma are o lungă tradiție de cercetare a durerii și inflamației. Cercetarea și dezvoltarea sa se axează nu numai pe identificarea noilor principii active, ci și pe studiul substanțelor cunoscute pentru îmbunătățirea eficacității lor clinice și impactarea pozitivă a rezultatelor pacienților.

Dezvoltarea de formule noi, cu o eficacitate sporită și un profil de siguranță mai bun, care abordează, de asemenea, conformitatea și confortul pacientului, face parte din efortul nostru continuu prin excelență și rezultate concrete.

Angelini adoptă o abordare holistică care depășește simpla pastilă: misiunea noastră este de a îmbunătăți gestionarea pacientului, luând în considerare întreaga persoană, cu aspectele sale fizice, emoționale și mentale. Prin urmare, soluțiile nu se limitează la controlul durerii, ci sunt direcționate spre păstrarea demnității, a abilităților relaționale și a integrării sociale complete.

  1. Tipuri de durere

    Durerea poate fi localizată, iradiată sau referită. Se vorbeşte de durere localizată atunci când o persoană indică punctul exact al corpului unde acuză durerea. În cazul în care, din punctul de origine, durerea pare să urmeze un parcurs de-a lungul unei porţiuni a corpului, este vorba de durere iradiată. Atunci când persoana care suferă de o durere cutanată mai mult sau mai puţin întinsă fără o localizare clară ne aflăm în faţa unei dureri referite.

  2. Cum se măsoară durerea

    Nu există instrumente capabile să măsoare durerea. Toată lumea are un etalon și o percepție a durerii. Evaluarea sa, prin urmare, se face acordând atenție descrierii durerii pe care pacientul o comunică medicului. Intensitatea este evaluată ca fiind ușoară, moderată, puternică, atroce, până la: „aceasta este cea mai puternică durere pe care am simţit-o ​​vreodată!”

  3. Durerile reumatice

    Odată cu venirea sezonului rece sosesc și ploile, vântul, umiditatea, temperaturile joase și chiar durerile de spate, articulare... ne întrebăm adesea: o fi reumatism? Este bine să lămurim faptul că, în cele mai multe cazuri, acele dureri mai mult sau mai puțin intense care ne însoțesc în mod frecvent în timpul lunilor mai reci și mai umede din an nu au nimic de a face cu reumatismele propriu-zise care se încadrează în tabloul clinic al unor patologii mult mai complexe.

  4. Durerile osoase şi articulare

    Pe lângă durerile musculare şi reumatice, există şi dureri osoase şi articulare, respectiv osteoporoza (durere osoasă), precum și fracturile şi artroza (dureri articulare). Osteoporoza, care afectează în principal femeile aflate la menopauză, apare în mod inevitabil odată cu înaintarea în vârstă și, practic, toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani au un anumit grad de osteoporoză.

  5. Artroza

    Artroza este o boală care distruge lent cartilajul, un țesut neted şi flexibil care imbraca capetele osoase ale articulatiilor, permițându-le să alunece fără a se freca unul de altul. Este una dintre bolile cele mai răspândite în lume. După vârsta de 60 de ani, doar două din zece persoane nu sunt afectate de această boală.