Angelini Pharma susține Sănătatea Creierului și Prevenția de Ziua Mondială a Creierului

World Brain Day
  • Published: 22 iul. 2024

Promovat de Federația Mondială de Neurologie în colaborare cu șase regiuni WFN, Ziua Mondială a Creierului (https://wfneurology.org/world-brain-day-2024) este o inițiativă globală care are loc în fiecare an pe 22 iulie și este dedicată creșterii gradului de conștientizare a importanței Sănătății Creierului și îmbunătățirii educației privind bolile neurologice.

Campania din acest an - #WorldBrainDay2024 - este dedicată Sănătății Creierului și Prevenției. Așa cum a fost definită de Organizația Mondială a Sănătății, prevenția cuprinde intervenții la nivel individual și de populație pentru a reduce impactul bolilor și a factorilor de risc asociați. Cercetările recente ale Global Burden of Disease Study evidențiază caracterul prevenibil al multor afecțiuni neurologice, cu o proporție substanțială de boli neurologice - inclusiv 90% dintre accidentele vasculare cerebrale, 40% din cazurile de Alzheimer și 30% din cazurile de epilepsie. Cu toate acestea, disparitățile în educație și accesul la îngrijire de calitate subliniază necesitatea urgentă a strategiilor de prevenire pentru toți.

Aceste strategii de prevenție pot fi cuprinse în cinci acțiuni principale, așa cum ne sugerează Ziua Mondială a Creierului: Prevenție, Conștientizare, Acces, Colaborare și Educație și Advocacy. Angelini Pharma recunoaște Ziua Mondială a Creierului ca pe o oportunitate de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța Sănătății Creierului, colaborând cu cinci reprezentanți interni pentru a amplifica unele dintre mesajele cheie pentru menținerea unui creier sănătos.

Participând în unul dintre cele trei videoclipuri realizate de Angelini Pharma pentru Ziua Mondială a Creierului, Marcello Laurenti (Pharmacokinetics Researcher) introduce tema Prevenției: ce înseamnă, de ce este importantă și datele care o susțin. Afirmand că "prevenția este setul de acțiuni pe care le luăm pentru a ne menține Sănătatea Creierului", Laurenti împărtășește atât informații importante, cât și instrucțiuni practice pentru menținerea unui creier sănătos - susținute de studii recente, statistici și recomandările organizațiilor recunoscute.

În cel de-al doilea videoclip, Valeria Di Franco ( Global Medical Advisor) explorează îngrijirea neurologică preventivă prin pilonii de conștientizare, educație și advocacy și acces, afirmând: "Educația despre Sănătatea Creierului începe cu recunoașterea faptului că toată lumea are dreptul la un creier sănătos. Prevenția eficientă implică învățarea de alegeri de stil de viață sănătos și integrarea acestei cunoștințe în școli, locuri de muncă și canalele media".

Cel de-al treilea și ultimul videoclip, prezentat de Patrizia Dragone (Bioanalytical Study Manager), Valeria Tellone (Senior Study Manager) și John Paul Leach (Senior Clinical Fellow)), se extinde asupra mesajelor lui Laurenti și Di Franco cu șapte sfaturi de stil de viață sănătos pentru menținerea unui creier sănătos. Prin accentuarea importanței unei diete echilibrate, a exercițiilor fizice regulate, a somnului de calitate, a stimulării mentale, gestionării stresului, a relațiilor sociale active și a evitării fumatului și a consumului excesiv de alcool, Dragone încurajează audiența să „adopte o dietă echilibrată bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe; [...] să bea multă apă, aproximativ 2 litri pe zi; [și] să facă exerciții în mod regulat - 30 de minute de activitate moderată de trei ori pe săptămână sau, mai bine, dacă aveți un câine, 15 minute de mers rapid [...] în zone verzi”. Între timp, Tellone ne invită să „fim curioși, să ne punem creierul la treabă și să dobândim noi abilități și competențe” și Leach subliniază importanța gestionării stresului, practicării tehnicilor de relaxare - cum ar fi respirația profundă sau meditația [...] - [și] menținerea relațiilor sociale active - factori care sunt adesea neglijați.

Prin integrarea educației privind Sănătatea Creierului și Prevenția în canalele media și răspândirea informațiilor în mod larg folosind hashtag-ul #WorldBrainDay2024, WFN și organizațiile partenere, avocații, societățile profesionale, mass-media și platformele sociale își propun să crească gradul de conștientizare, astfel încât populația, comunitățile și factorii de decizie să ia decizii informate și să acceseze resursele de care au nevoie pentru a promova și menține Sănătatea Creierului pe tot parcursul vieții. Pentru a viziona videoclipurile sociale Angelini Pharma, vă rugăm să vizitați următoarele link-uri: https://www.instagram.com/angelinipharma/https://www.facebook.com/AngeliniPh/ și https://www.linkedin.com/company/angelinipharma/.